1

1
Varmt välkomna!

tisdag, november 24

Några söta fårskallar

Jag har tovat ihop en liten fårskock med söta fårskallar. De förgyller vilken liten hylla som helst tycker jag. De följer med på marknaderna som jag ska på här i december.

1:a advent har vi en egen julmarknad på Väntberget 4 i Obbola med hantverksförsäljning och hembakt fika kl. 11-16. Då är det även öppet i butiken på Årstigen 5 under samma tider. Helgen därefter är jag på Gammlias julmarknad.

Hoppas att vi ses!

Några ulliga får som är tovade på en rund sten så de står stadigt (65 kr/st).

måndag, november 23

Älghornsljusstakar

Dessa älghornsljusstakar pryder vilket matsalsbord eller gammal skänk/byrå som helst. :) De funkar givetvis i ett modernt hem också.

Om de finns kvar så följer något av dem med till adventscaféet som vi har den 1:a advent på Väntberget i Obbola mellan 11-16.

De andra ren- och älghornsljusstakarna som jag har kvar får stanna hemma i gårdsbutiken som också håller öppet mellan 11-16 den 29 nov.

Varmt välkomna till båda ställena!

Vackra naturella älghornsljusstakar. Just dessa 350 kr/st.

fredag, november 20

Limegröna nissar en succé...

Det visade sig att det är fler än bara jag som gillar dessa limegröna nissar. Jag hade gjort ett par och de fick nya hem direkt. Nu har jag gjort några fler som jag ska ha med mig på marknaderna (om de finns kvar så länge vill säga).  :)

Varmt välkommen till gårdsbutiken på Årstigen 5 i Obbola 1:a advent men passa även på att besöka vårt adventscafé som vi har i byastugan på Väntberget i Obbola samma dag. Där serveras hembakt fika och så säljer vi hantverk. Öppet på båda ställena mellan 11-16. Perfekt för att komma i julstämning!!

Luvtomtar med ullskägg 65 kr. Finns i massor av färger.

Jättefina i granen eller i ett ris men även på en krok någonstans i hemmet.

torsdag, november 19

Vita trähjärtan till jul...

På min att-göra-lista har det stått vita trähjärtan med figurer hur länge som helst och nu har jag ÄNTLIGEN lyckats göra ett litet gäng. Visst skulle man bli glad av att få ett sådant hjärta tänker jag? Det återstår att se om någon annan gillar dem men det visar sig på julmarknaderna som jag ska vara med på (adventscafé i Obbola och Gammlias julmarknad).

Jag kommer även att ha öppet i gårdsbutiken på Årstigen 5 i Obbola den 1:a advent trots att jag också är på Väntberget med mina saker. Orkar helt enkelt inte packa ihop ALLT och ta det dit.

Vita trähjärtan med söta figurer på 65 kr.
Luvtomtarna i bakgrunden finns också att köpa
och de kostar också 65 kr/st.

Lägg till bildtext


tisdag, november 17

Svarta tomtar finns också...

Eftersom att inte alla är så röda i sin inredning till jul så har jag också gjort ett gäng stolta betongtomtar med svart luva (finns även med grå luva). Hoppas att de ska gå hem i de vitsvarta stugorna. :) De söker i alla fall nya hem.

Man kan beställa via tingfrangammelgarden@gmail.com eller så besöker man gårdsbutiken i Obbola eller någon av de två marknader som jag ska vara med på. Adventscafé i Obbola och Gammlia julmarknad.

Jag kommer dessutom att ha gårdsbutiken öppen den 1:a advent eftersom jag inte kan få med mig alla alster till Väntberget (adventscafé).

Svart och vitt funkar också finfint till jul. En stor betongtomte kostar 120 kr.


måndag, november 16

Tja varför inte...

Jag hade en dutt av orange ull kvar och tänkte varför inte ett par orangea tomtar. De blev supercoola tycker jag!! Betong med orange passar ju hur bra som helst enligt mig. Så här fina blev de!! Hoppas att någon kommer att ÄLSKA dem. De förtjänar ett bra hem nämligen.  :)

En luvtomte och två små betongtomtar som mäter ungefär 26 cm från topp
till tå. Luvtomten 65 kr och betongtomtarna 100 kr/st.

fredag, november 13

Gamla rostiga krokiga spikar...

Som den sakletare jag är så såg jag dessa krokiga och rostiga spikar som en möjlighet till något. Just denna gång fick det bli ett litet gäng med trollsländor. Superfina att hänga i fönstret och gärna två tillsammans. De ska få följa med på julmarknaderna som jag ska vara med på i år. Bl.a. adventscaféet i Obbola (1:a advent) och så ska jag vara med på Gammlias julmarknad (5-6 dec).

PS. Min gårdsbutik kommer också att vara öppen 1:a advent men även en hel del fram till julafton. Öppettider kommer att finnas på min Facebooksida - Ting från Gammelgården.

Varmt välkomna ni som kan!!

Det finns trollsländor i tre olika storlekar och den minsta kostar 65 kr,
mellan 75 kr och den största 95 kr.


fredag, november 6

Turkosa nissar...

Tada!! Årets turkosa nissar ser ut så här. De hoppas hitta ett kärleksfullt hem så småningom. :)

Jag kommer att vara med mina alster på adventscaféet i Obbola 1:a advent men så kommer jag också att ha gårdsbutiken öppen samma dag för jag orkar inte ta med ALLT som jag har, så rätt mycket får stanna kvar i butiken.

Man kan alltså besöka båda ställena den 1:a advent för att ha sett allt.  :) T.ex. om något tar slut på endera stället.

Någon fick grått skägg och en annan fick vitt skägg och hjärta på luvan.
Dessa 100 kr/st.

torsdag, november 5

Även i bilen...

Nu när tiden springer iväg så tar jag vara på alla stunder till att pyssla. I helgen var vi till stugan och då får man åka bil ett bra tag för att ta sig dit. Under den stunden snodde jag ihop dessa trasselhjärtan. De kan användas som halssmycke om man sätter till någon form av halsband men de funkar ju också precis som de är.  :)

Väl hemma brändes de i ugnen för att bli lite blankare och efter det så pryddes hälften med små pärlor.

De är ca 5-7 cm långa och 4-5 cm breda och kostar 40 kr st.