1

1
Varmt välkomna!

tisdag, mars 26

Ett blått kakfat

Av dessa blå tallrikar blev det ett sådant här fint kakfat. Det står i matrummet och väntar på att få vackra praliner serverade på sig.

I helgen har jag besökt en del loppisar och köpt några fat och koppar som min sambo ska få borra i. Fler kakfat kommer det alltså att bli här framöver.

Ett trevligt kakfat av blå tallrikar/assietter.

torsdag, mars 21

Glatt Påskpynt

När det är Påsk hemma hos mig så kommer dessa glada Gastar fram. De får hänga i ett stort härligt ris som jag ställer på golvet i hallen. Då blir man glad direkt när man kliver in genom dörren. I går kväll tovades det Gastar i vitt, svart, rosa, lila och turkost också. Stora kostar 35 kr och små 25 kr.  :)

Kika på andras påskpynt på Fabrikens hemsida.

Härliga tovade bollar i glada färger som ska förvandlas till Gastar.

Dessa är helt nygjorda så de ska bara förses med ett
upphängningssnöre så är de redo att förgylla vår Påsk.

onsdag, mars 20

Samlar på bestick

Jag har blivit lite besatt av gamla bestick. Var gång jag är på någon loppis eller antikaffär så dras jag mot besticken. De är ofta ganska dyra men när de inte är det så slår jag till.

Samlingen är ännu inte så stor men den kanske blir. Här är i alla fall några som jag fick med mig hem under sommarens alla loppisbesök.

Vackra gamla bestick är en relativt ny passion.
Kanske jag till och med kan göra något vackert av dem.

måndag, mars 18

Ljusmanschetter i lera

Att kavla lera och göra olika saker är ett fantastiskt trevligt pyssel. Det är enkelt och kräver ingen ugn eller liknande. Det blir bara lite disk och så måste leran få torka på brickor i rumstemperatur i några dagar och därefter putsas m.m.

Här har jag gjort ljusmanschetter. De fick torka i en skål, därav den böjda formen. Lätt som en plätt!

Ett av mina allra första taggtrådshjärtan ligger i bakgrunden.


Några manschetter är raka och några är böjda. Alla är kavlade med en spetsduk.


torsdag, mars 14

Min bloggplats

Detta var tänkt att vara min pyssel- och bloggplats men som Fabriken skriver så bloggar man ju på alla möjliga ställen nu för tiden med tanke på att man har med sig sin mobil, dator, läsplatta med sig nästan överallt. Oftast blir det nog i soffan framför tv:n som bloggandet sker för min del. Kolla in Fabrikens hemsida där man får se en massa mysiga bloggplatser.

Detta är i alla fall mitt pysselrum som ni ser. Det är här jag förvarar ALLT material och det går bara inte att hålla det snyggt. Jag är ju och river och sliter bland dessa grejer för jämnan.

Skåpen som jag förvarar det mesta i har jag köpt på blocket och det var en gång i tiden underklädesskåp i en damaffär. Jag är grymt nöjd över inköpet även om jag sällan putsar rutorna på det (för många och för tråkigt jobb). De är rejält djupa och rymmer hur mycket som helst som ni ser.  :)

Pysselplatsen som jag trodde jag skulle använda. Nu används bordet bara till
avstjälpning för halvfärdigt pyssel men det är ju bra att ha plats för sådant också

Maxade skåp med diverse pyssel lättillgängligt och hyffsat överskådligt.


tisdag, mars 12

Gammal kälke

Denna gamla kälke köpte jag på en loppis för ca 15 år sedan. Jag monterade isär den och slipade den trären ganska så direkt men sedan har den fått ligga i en kasse omonterad i ett förråd år efter år.

När vi städade i förrådet för ett tag sedan så plockade jag fram den och tänkte att jag skulle ta nya tag nu när vi har ett garage att hålla till i. Men där blev den också liggande tills min käre sambo tog tag i projektet och överraskade mig med den. Jag blev verkligen glad och den är ju så fin.

Nu pryder den vårt vitrinskåp sommar som vinter som kompensation för att den varit undanstoppad i så många år.


Ett underbart loppisfynd som legat till sig.

torsdag, mars 7

Annorlunda vårbukett

Nu har jag varit riktigt flitig och tovat ihop ett helt fång med blompinnar. Visst ser det nästan ut som en härlig vårbukett. Det får vara mitt vårtecken i brist på vår här i norr.

Det är Fabriken har som tema "Plocka in våren" och då är detta mitt bidrag. Blompinnarna är gjorda av rostiga ståltrådspinnar med ulliga hjärtan i glada färger. Kolla in Fabrikens hemsida för att få lite mer vårlig inspiration.

Ett fång av vårliga blommor eller egentligen blompinnar med tovade hjärtan i ull.

onsdag, mars 6

Vita linnehjärtan

Av någon anledning är det så roligt att sy linnehjärtan. Nu har jag laddat upp med en hög igen.

Just nu står denna skål fylld med vita och ett och annat naturfärgat linnehjärta på vardagsrumsbordet och förgyller det men så snart det är någon marknad någonstans så ska de få följa med dit.

Här i Västerbotten skiner solen från en härligt blå himmel. Njut av dagen ni som har sportlov!!


Längtar tills jag kan ta ut symaskinen och sitta på altanen och skapa igen.
Skynda dig vår och sommar!!

tisdag, mars 5

Änglar i mitt hus

Efter att ha sålt slut på alla änglar innan jul var det lite motigt att börja göra nya. Men med ljuset så kommer orken också åter. Nu har jag ett gäng med änglar som alla har sitt eget ansiktsuttryck, färg och typ av vingar. De finns i vitt, rosa och rött med olika färg på hjärtat på bröstet.

I mitt hem har änglarna en given plats trots att det inte längre är juletider.
Ulliga, gulliga änglar till salu!
Änglakören sjunger en vacker sång i min fönsterpost.

måndag, mars 4

Sytt klart iPhone fodralen

I helgen har jag sytt färdigt iPhonefodralen. Det var härligt att sitta inne i sitt varma hem och blicka ut, eller det gick nästan inte att se ut för snöstormen hade isat igen våra fönster. :)

Vindarna slet och rev i vårt hus och man blev verkligen varse om vädrets makter. Desto bättre då att få vara inne med sin symaskin och skapa och färgerna på tygerna gör mig glad och får mig att tänka på våren som faktiskt snart är här.

Färdiga iPhonefodral / mobilfodral. Passar de flesta mobiler.