1

1
Varmt välkomna!

måndag, mars 28

En till påskrisvariant

Några av dessa flugsvampar är nu på väg till en trevlig kund. Detta påskris står i hallen och välkomnar oss. Det är fyllt med vita glada gastar och härligt röda flugsvampar. Kanske jag måste komplettera med ett traditionellt påskris i köket också? Eller inte! :)

Ett påskris med mina älsklingsfärger vitt och rött.

Solen lyser på Årstigen i Obbola.


En tovad flugsvamp som pryder påskriset


Påskpynt

Jag har tovat lite nytt påskrispynt. Det blev glada gastar i grönt och lime. Jag håller på med ett gäng i rosa också. Vet inte om jag ska komplettera med fjädrar också men jag tror inte det.
Påskris fyllt med ulliga gastar.

Blå himmel och sol i ena sekunden och...

sedan snöstorm. Alltså rena aprilvädret. Gast med snöflingor på.

torsdag, mars 24

Våren är här!!

Nu är våren här. Ljuset har återvänt och solen värmer. Nu finns det hopp om livet :) Här kommer en bild med lite kontraster. En spark som hör vintern till och en vacker vit vårblomma. Detta är den bästa tiden enligt mig. Allt underbart framför sig.
Nu smälter snön och dofterna kommer tillbaka.

måndag, mars 21

Svamparna helt klara

Nu är dessa virkade flugsvampar helt klara. Det blev inte bra när jag provade att sy på tags så det fick bli på detta sätt i stället. De har färdigställts med ett upphängningssnöre och med en tag i papper. Till jul kommer jag att ha enris i en kruka dekorerade med virkade och tovade flugsvampar. Det tror jag blir fint.
I glasbuken förvara jag en massa tovade hjärtan i olika färger

Snart klara

Snart är dessa änglagrisar klara. Nu fattas det bara ögon. Jag har nämligen inte hittat några lämpligt stora pärlor ännu. Snart ska jag få åka till Panduro i Sundsvall och botanisera. Längtar!!
Rosa grisar med änglavingar

Ögonlös än så länge

torsdag, mars 17

Märka upp även virkade ting?

Hm, undra om man ska ge sig till att även märka upp virkade ting med tygbanden "Gammelgården". Jag får prova att sy fast dem och se om det är värt jobbet helt enkelt tror jag. Nu har jag ett par svampar till. Hoppas att det blir en hel armé så småningom av dessa.
Virkade flugsvampar som också ska få ett vackert snöre att hängas upp i.


En äkta flugis fotad i Marsliden. Vi hittade ett gäng kantareller också. :)


Proffsigare intryck?

Jag har skaffat tags som jag ska sy eller stryka fast på mina alster. Det ser så mycket proffsigare ut. Väskorna/tygpåsarna är de första som ska prydas med dessa.
Första tygpåsen prydd med Gammelgården

Taggad väska!

lördag, mars 12

Jag är med och tävlar

Jag är med och tävlar om detta vackra och speciella halsband som Lottens vita och gröna lottar ut.

En virkad flugsvamp

Jag har satt mamma i lite jobb!! Hon har fått i uppdrag att lära sig att virka flugsvampar. När hon kan mönstret utan och innan ska hon få lära mig. Jag tycker den blev riktigt söt. Använde även här den vackra sparken som bakgrund.
Supersöt virkad flugsvamp!

Tovade hjärtan

Dessa gröna tovade hjärtan gjorde jag tidigt i morse när jag satt ute i morgonsolen på entrétrappan. De röda hjärtanen tovade jag lite senare på dagen. Kan ni se vad som skiljer bilderna åt? Jo, ett par timmar senare så hade snön på sparken tinat bort. Så härligt det är med vår!!!!
Grönt för våren!

















Tidig morgon i norr.

















Samma dag fast ett par timmar senare. Snön har tinat bort!

















Spark med vacker patina prydd med små ullhjärtan i rött.

fredag, mars 11

Gulliga gastar

I dag har jag varit sportlovsledig och då satte jag mig ner för att pyssla. Denna gång blev det ett gäng gastar. Min son gillade dessa spöken. De är ju trots allt inte så läskiga. Så kul att komma på nya idéer!!

Tror dessa gastar ska få hänga i påskriset.








Oahha! Blev du rädd?

söndag, mars 6

Vacker liten plåtask

Denna vackra lilla plåtask har jag ärvt av min farmor. När jag fick den var den fylld med en massa vackra knappar. Dessa knappar använder jag lite nu och då till mina pysselalster. En enorm kontrast mot dagens förpackningar kan man säga. Synd bara att den innehöll tobak en gång i tiden.

Et gäng organzahjärtan

Har böjt till ett gäng organzahjärtan. Efter att ha gjort ungefär hälften av dem man ser här så hade jag en rejäl blåsa i handen men det var det helt klart värt. Jag känner mig så glaaad när jag har mycket av något. Hoppas någon fler än bara jag kommer att tycka om dem.

Ett gäng trådhjärtan...
...klädda i organzatyg...

...liggandes i en vacker trådkorg.


Fler hjärtan blev det i helgen

I helgen knåpade jag ihop fler hjärtan. Det är så väldigt roligt att tova hjärtan. Jag satt ute i vårsolen med en ljudbok i öronen och tovade. Takdropp, fågelkvitter och sol på kinden. HÄRLIGT! Nu är det hopp om livet.
Ett fat med godbitar.

tisdag, mars 1

Maffigt älghorn

Visst har vi ett maffigt älghorn på vår vägg? Det har vi fått av svärfar som själv nedlagt tjuren. Det pryder vår vägg i trappan upp till övervåningen. Äntligen är det lite inne med horn på väggen! Vi har en del eftersom hela släkten är jägare.
Svärfars stolthet. Ett av 4 stycken lika stora.